Sposób przygotowania:
Malinowe babeczki z kruszonką
Mąkę mieszamy z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Do miski wbijamy jajka wlewamy olej mleko oraz cukier i miksujemy mikserem aż cukier sie rozpuści i masa zrobi się puszysta,wtedy wsypujemy składniki suche-mąkę z proszkiem i cukrem waniliowym miksujemy mikserem do połączenia składników.Kruszonka:Mąkę łączymy z zimnym masłem oraz brązowym cukrem zagniatamy szybko ciasto na kruszonkę .Wlewamy ciasto do wyłożonej papilotkami formy do muffinek do 3/4 wysokości ,posypujemy malinami oraz kruszonką . Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy 35 minut. Po upieczeniu pozostawić na kratce kuchennej do ostudzenia.
monikaT83
2milutka
Bardzo proszę częstuj sie kochana:)
monikaT83