Sposób przygotowania:
Babeczki z kawowym kremem.
Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać nożem, wbić jajko, wlać 1 żółtko, wsypać 10 dag cukru pudru i zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Następnie rozwałkować, wykleić foremki i upiec na złoty kolor w temp 180 stopni. Pozostałe żółtka wymieszać w rondelku z budyniem, postawić garnek na małym ogniu, wlać napar z kawy, ciągle mieszając. Mieszać aż masa zgęstnieje, ostudzić. Masło utrzeć z pozostałym cukrem pudrem i kakao. Do masy stopniowo dodawać po 1 łyżeczce kremu kawowego, ciągle ucierając. odłożyć do lodówki, aby stężał. Nakładać do upieczonych babeczek, posypać tartą czekoladą.