Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem
Składniki na ciasto zagnieść, rozwałkować na grubość około 1/2 cm, a następnie szklanką wykrawać krążki i wypełniać nimi wysmarowane tłuszczem foremki babkowe.
Piec do zrumienienia w temperaturze 200 C.
Babeczki pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić krem.
Z 1 litra mleka pozostawić 250 ml, a resztę zagotować.
Składniki na krem (oprócz 2 łyżek masła) rozmieszać w pozostałej ilości mleka i wlać na to, które się zagotuje i dobrze wymieszać. Nie zdejmując z ognia, dodać 2 łyżki masła i mieszać aż masło się rozpuści.
Powstałą masę pozostawić do ostygnięcia, a później napełniać nią babeczki.
Można udekorować orzechami, rodzynkami lub dowolnymi świeżymi owocami, wedle uznania.
Piec do zrumienienia w temperaturze 200 C.
Babeczki pozostawić do ostygnięcia.
Zrobić krem.
Z 1 litra mleka pozostawić 250 ml, a resztę zagotować.
Składniki na krem (oprócz 2 łyżek masła) rozmieszać w pozostałej ilości mleka i wlać na to, które się zagotuje i dobrze wymieszać. Nie zdejmując z ognia, dodać 2 łyżki masła i mieszać aż masło się rozpuści.
Powstałą masę pozostawić do ostygnięcia, a później napełniać nią babeczki.
Można udekorować orzechami, rodzynkami lub dowolnymi świeżymi owocami, wedle uznania.