Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem i owocami 3
Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem i zarobić gładkie ciasto . Ciasto cienko wałkować , wycinać krążki wielkości foremek , ciastem wylepiać foremki , piec w temp. 175 *C na złoty kolor . KREM: jajka + 3 łyżki cukru ubić na parze , szklankę mleka zagotować , gorące wlać do masy jajecznej do tego dodać połamaną czekoladę . Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku i dodać do ciepłej masy , przestudzić ( uważać żeby nie stężała ) śmietanę 30% ubić dodając 3 łyżeczki cukru pudru , porcjami dodać do masy . Upieczone babeczki wyjąć z foremek , napełnić kremem , udekorować owocami ,( owoce mogą być z puszki )
gosia56
burakcukrowy
Bo
cherrycola
marietta
Bo