blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Babeczki z kremem kajmakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Babeczki z kremem kajmakowym

Składniki:

Babeczki z kremem kajmakowym

 

  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 2 żółtka
  • szklanka cukru pudru
  • 2/3 kostki margaryny
  • 2-3 łyżki śmietany
  • Na krem:
  • puszki słodzonego mleka skondensowanego
  • kostka masła
  • opakowanie budyniu śmietankowego
  • 0,51 mleka
  • suszone śliwki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem kajmakowym
Zagnieść ciasto z mąki, żółtek, cukru pudru, margaryny ietany. Wylepić nim foremki beczek. Piec w temp. 180 st.
na złoty kolor. Babeczki wyjąć z foremek. Puszki z mlekiem włożyć do garnka, zalać dużą ilością wody. Gotować 3 godziny, uzupełniając wyparowującą wodę. Ostudzić. Ugotować budyń na mleku, ostudzić. Połączyć z masłem oraz masą, która powstała z mleka skondensowanego. Kremem napełnić ba-beczki. Udekorować śliwkami

Tagi:

śliwki