Sposób przygotowania:
Babeczki z malinami
Najpierw zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę i owinąć folią aluminiową i włożyc do lodówki na poł godziny.
Żółtka rozmieszać z cukrem, śmietankę mocno podgrzać i wymieszać z żółtkami. Chwilę razem podgrzewać. Dodać cukier waniliowy i budyń.
Po wzjeciu z lodowki ciasto cienko rozwałkować i wycinać kółka wielkości foremek na babeczki. Foremki nasmarować tłuszczem i wysypać mąką, a następnie wykleić ciastem. Nakłuć w kliku miejscach widelcem. Podpiec w temperaturze 180 stopni przez 6-7 minut. Na podpieczone ciasto wlewać masę śmietankową i ponownie wstawić do piekarnika. Gdy masa już zastyga, poukładać maliny i ponownie wstawic do piekarnika na 2-3 minuty. Po upieczeniu i wystygnięciu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!
Żółtka rozmieszać z cukrem, śmietankę mocno podgrzać i wymieszać z żółtkami. Chwilę razem podgrzewać. Dodać cukier waniliowy i budyń.
Po wzjeciu z lodowki ciasto cienko rozwałkować i wycinać kółka wielkości foremek na babeczki. Foremki nasmarować tłuszczem i wysypać mąką, a następnie wykleić ciastem. Nakłuć w kliku miejscach widelcem. Podpiec w temperaturze 180 stopni przez 6-7 minut. Na podpieczone ciasto wlewać masę śmietankową i ponownie wstawić do piekarnika. Gdy masa już zastyga, poukładać maliny i ponownie wstawic do piekarnika na 2-3 minuty. Po upieczeniu i wystygnięciu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!