Sposób przygotowania:
Babeczki z malinami
Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Do miski wsypać mąkę, dodać margarynę i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki.
Foremki do babeczek posmarować margaryną i obsypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wylepić nim foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 200*C. Przed wyjęciem z foremek babeczki lekko przestudzić.
Budyń wymieszać z połową szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem, dodać rozrobiony budyń i zagotować, aż zgęstnieje.
Babeczki nadziewać ostudzonym budyniem, każdą udekorować malinką i listkiem melisy. Podawać.
Foremki do babeczek posmarować margaryną i obsypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wylepić nim foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 200*C. Przed wyjęciem z foremek babeczki lekko przestudzić.
Budyń wymieszać z połową szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem, dodać rozrobiony budyń i zagotować, aż zgęstnieje.
Babeczki nadziewać ostudzonym budyniem, każdą udekorować malinką i listkiem melisy. Podawać.
Babciagramolka