Sposób przygotowania:
Babeczki z truskawkami
Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek i kroimy na mniejsze kawałki.
Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do powstałej masy dodajemy po jednym jajku. Każde następne, gdy poprzednie "pochłonie" masa. Do połączonych składników na przemiennie dodajemy przesianą mąkę, z proszkiem do pieczenia, kakao i solą oraz sok truskawkowy. Całość dokładnie ze sobą miksujemy. Do tak przygotowanej masy dodajemy pokrojone truskawki i za pomocą szpatułki lub łyżki dokładnie mieszamy.
Gotową masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości.
Babeczki pieczemy w temp.180 st przez około 30 minut.
Z tej ilości ciasta wyszło mi 36 babeczek.
Babeczki po upieczeniu przy wyjmowaniu z formy są bardzo miękkie i można mieć wrażenie, że są niedopieczone. Jednak, gdy ostygną ich konsystencja będzie prawidłowa. Przed podaniem można babeczki posypać odrobiną cukru pudru.
Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do powstałej masy dodajemy po jednym jajku. Każde następne, gdy poprzednie "pochłonie" masa. Do połączonych składników na przemiennie dodajemy przesianą mąkę, z proszkiem do pieczenia, kakao i solą oraz sok truskawkowy. Całość dokładnie ze sobą miksujemy. Do tak przygotowanej masy dodajemy pokrojone truskawki i za pomocą szpatułki lub łyżki dokładnie mieszamy.
Gotową masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości.
Babeczki pieczemy w temp.180 st przez około 30 minut.
Z tej ilości ciasta wyszło mi 36 babeczek.
Babeczki po upieczeniu przy wyjmowaniu z formy są bardzo miękkie i można mieć wrażenie, że są niedopieczone. Jednak, gdy ostygną ich konsystencja będzie prawidłowa. Przed podaniem można babeczki posypać odrobiną cukru pudru.
zbysiowa
misia5
Proszę bardzo:) Zapraszam :)