Sposób przygotowania:
Babeczki z malinami i z bitą śmietaną
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na stolnicę. Dodać cukier i masło lub margarynę, posiekać nożem. Wlać śmietanę, wbić żółtka i jajko i wymieszać, wyrobić ciasto i włożyć do lodówki na 15 minut. Wyjąc ciasto i rozwałkować, wycinać krążki i wylepiać foremki na babeczki wcześniej posmarowane tłuszczem i posypane bułką tartą.
Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach na złoty kolor. Wystudzone babeczki napełniać kremem z bitej śmietany i udekorować malinami i kawałkami truskawek.
Całość posypać wiórkami kokosowymi, schłodzić w lodówce.
Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach na złoty kolor. Wystudzone babeczki napełniać kremem z bitej śmietany i udekorować malinami i kawałkami truskawek.
Całość posypać wiórkami kokosowymi, schłodzić w lodówce.