Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Babeczki z kremem i malinami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne, letnie babeczki z malinami i kremem z serka śmietankowego. Zamiast malin można użyć innych ulubionych letnich owoców.

Babeczki z kremem i malinami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babeczki z kremem i malinami

babeczki

krem

  • krem:
  • 200 g sera śmietankowego typu Philadelphia
  • 90 g masła
  • 110 g cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem i malinami

ciasto

Babeczki z kremem i malinami
Połączyć składniki ciasta i wyłożyć do papilotek

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i odstawić. W misce utrzeć na puch masło i cukier, następnie połączyć masę z jajkami, dodawać po jednym i dokładnie połączyć. Na koniec wymieszać z suchymi składnikami. Formę na 12 babeczek wyłożyć papilotkami, nałożyć do 2/3 wysokości.

owoce

Babeczki z kremem i malinami
Na każdej porcja ciasta ułożyć malinę, docisnąć.

Po wyłożeniu ciasta, na środek każdej papilotki wcisnąć malinę.

studzenie+krem

Babeczki z kremem i malinami
Muffinki odstawić do ostudzenia na kratce.

Babeczki piec ok. 20 min. w 180 st. C. Wystudzić. KREM: Miękkie masło utrzeć ręcznie z cukrem pudrem, aż się połączą i cukier się rozpuści, następnie dodać serek w 2-3 porcjach i połączyć z masłem. Krem schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Krem nakładać na każdą babeczkę przy pomocy łyżeczki lub worka cukierniczego. Na każdej babeczce ułożyć po 3 maliny. Całość schłodzić.