Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Waniliowe babeczki z brzoskwiniami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Babeczki z brzoskwiniami to bardzo efektowny i smaczny dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Smacznego.

Waniliowe babeczki z brzoskwiniami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Waniliowe babeczki z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Waniliowe babeczki z brzoskwiniami
Brzoskwinie obrać, podzielić na połówki, usunąć pestki. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem. Dodać żółtko, sok z cytryny, cukier z wanilią, śmietanę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 20 minut.

Następnie rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, posypać startymi biszkoptami. Ułożyć połówki brzoskwiń, posypać cukrem z wanilią.

Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20-30 minut. Upieczone ostudzić, wyjąć z foremek.

Zimną śmietanę z cukrem pudrem i śmietan fix ubić na sztywną pianę. Napełnić szprycę cukierniczą, ozdobić zimne babeczki. Ułożyć świeże maliny i płatki migdałowe.
Waniliowe babeczki z brzoskwiniami
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem.
Waniliowe babeczki z brzoskwiniami
Dodać żółtko, cukier z ziarenkami wanilii.
Waniliowe babeczki z brzoskwiniami
Zagnieść ciasto, schłodzić, rozwałkować i wylepić foremki.
Waniliowe babeczki z brzoskwiniami
Ułożyć połówki brzoskwiń, oprószyć cukrem z wanilią
Waniliowe babeczki z brzoskwiniami
Śmietanę z dodatkami ubić na sztywną pianę
Waniliowe babeczki z brzoskwiniami
Napełnić szprycę i ozdobić zimne babeczki.