Sposób przygotowania:
Babeczki z marmoladą różanąETAP 1:
Masło rozpuścić, połączyć z mlekiem, dodać jajko, cukier, cukier z wanilią i żółtko.
ETAP 2:
Następnie wsypać przesianą mąkę, suszone drożdże i sól.
ETAP 3:
Miksować przez 3-4 minuty za pomocą haka. Z początku na niskich a następnie na najwyższych obrotach. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 30-40 minut.
ETAP 4:
Marmoladę wymieszać z konfiturą z płatków róży.
Do formy muffinowej włożyć 12 papilotek, wyłożyć połowę wyrośniętego ciasta i ułożyć porcję marmolady.
ETAP 5:
Na marmoladę wyłożyć resztę ciasta i posypać posiekanymi migdałami.
ETAP 6:
Tak przygotowane babeczki wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 15-18 minut.
ETAP 7:
Upieczone babeczki ostudzić i ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
SylaUla