Sposób przygotowania:
Piernikowe muffinki z kremem malinowym
Najpierw utrzyj cukier puder z jajkami, potem dodaj cynamon, kakao, przyprawę do piernika, marmoladę i śmietanę, wszystko razem utrzyj na pulchną masę, na sam koniec dodaj mąkę i sodę. Masę wyłóż do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Muffinki piecz około 20-30 minut w temp 180 stopni. Zrób krem malinowy: odlej pół szklanki mleka, a resztę zagotuj z cukrem. W odlanym mleku wymieszaj budyń malinowy z mąką, jak mleko zakipi to wlej budyń i zagotuj, zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia. Potem utrzyj margarynę i połącz ją z zimnym budyniem.Jak muffinki przestygną to nałóż na nie krem i udekoruj kolorowymi gwiazdkami.
zbysiowa
bietka
dziękuje :)