Sposób przygotowania:
Babeczki z masą
Dwie szklanki mąki wsypujemy do miski, dodajemy dwie łyżeczki proszku do pieczenia, wsypujemy cukier, cukier waniliowy, kakao i dodajemy margarynę. Siekamy składniki w misce. Następnie dodajemy mleko, olej wbijamy żółtko i ponownie siekamy składniki. Po czym zaczynamy zagniatać ciasto. Schładzamy w lodówce przez 20 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Po schłodzeniu ciastem wypełniamy foremki na babeczki. I pieczemy ok 10-15 minut. MASA: W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń - dokładnie by nie było grudek. Pozostałe mleko zagotowujemy wraz z cukrem oraz margaryną. Do gotującego się mleko wlewamy zaczyn budyniowy i dokładnie, energicznie mieszamy. Jeżeli powstaną nam grudki musimy dać je po prostu przez sitko dzięki czemu pozbędziemy się ich. Upieczone i wystudzone babeczki napełniamy masą budyniowo- czekoladową. Białą czekoladę kroimy w kostkę. I posypujemy na ostygniętą masę. Wkładamy na kilka godzin do lodówki Smacznego!