Sposób przygotowania:
babeczki z masą serową
Na stolnicę wsypujemy przesianą mąkę.
Do tego wbijamy jaja. Dodajemy niecałą szklankę cukry. lewamy łyżkę oleju. Na koniec dodajemy w kawałkach margarynę. Przed zagnieceniem siekamy nożem wszystkie składniki . I dopiero zagniatamy ciasto. Wkłądamy je na godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy i wylepiamy ciastem foremki na babeczki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15-20 minut. aż będą złociste.
MASA SEROWA
Ser 2 razy mielimy. Do sera dodajemy żółtka. przyprawę do serników. Mieszamy Dodajemy nastepnie cukier i teraz nejlepiej wszystko dokładnie zmiksować. Na sam koniec dodajemy gaść rodzynek i mieszamy już drewnianą łyżką.
Do upieczonych babeczek nakładamy po łyżce masy serowej.
Możemy na to zetrzeć gorzką czkoladę.
Smacznego
Do tego wbijamy jaja. Dodajemy niecałą szklankę cukry. lewamy łyżkę oleju. Na koniec dodajemy w kawałkach margarynę. Przed zagnieceniem siekamy nożem wszystkie składniki . I dopiero zagniatamy ciasto. Wkłądamy je na godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy i wylepiamy ciastem foremki na babeczki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15-20 minut. aż będą złociste.
MASA SEROWA
Ser 2 razy mielimy. Do sera dodajemy żółtka. przyprawę do serników. Mieszamy Dodajemy nastepnie cukier i teraz nejlepiej wszystko dokładnie zmiksować. Na sam koniec dodajemy gaść rodzynek i mieszamy już drewnianą łyżką.
Do upieczonych babeczek nakładamy po łyżce masy serowej.
Możemy na to zetrzeć gorzką czkoladę.
Smacznego