Sposób przygotowania:
Torcik arbuzowy
Sposób przygotowania torciku.
Z arbuza zetnij górę i spód, zrób w ten sposób podstawę tortu ,następnie całą skórę arbuza pościnaj aby powstał arbuz bez skóry.
Orzechy włóż do woreczka i tłuczkiem ubij w drobny grysik lub po prostu zmiel w maszynce do orzechów. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodając śmietan fix, śmietanę połącz z serkiem mascarpone.
Arbuz wkoło osusz ręcznikiem papierowym, arbuz im lepiej osuszony tym łatwiej nałożysz krem.
Arbuz obłóż kremem śmietankowo - serowym.
Boki obsyp orzechami i udekoruj owocami. Włóż do lodówki w celu schłodzenia. Smacznego.
Z arbuza zetnij górę i spód, zrób w ten sposób podstawę tortu ,następnie całą skórę arbuza pościnaj aby powstał arbuz bez skóry.
Orzechy włóż do woreczka i tłuczkiem ubij w drobny grysik lub po prostu zmiel w maszynce do orzechów. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodając śmietan fix, śmietanę połącz z serkiem mascarpone.
Arbuz wkoło osusz ręcznikiem papierowym, arbuz im lepiej osuszony tym łatwiej nałożysz krem.
Arbuz obłóż kremem śmietankowo - serowym.
Boki obsyp orzechami i udekoruj owocami. Włóż do lodówki w celu schłodzenia. Smacznego.
gusia1000