Sposób przygotowania:
Babeczki z mięsem indyczym
Mięso:
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z pokrojoną w kostkę cebulą i marchewką startą na tarce o dużych oczkach. Podlewamy wodą i dusimy do wyparowania wody. Przyprawiamy.
Ciasto:
Do letniej wody dodajemy drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na chwilkę i wlewamy olej. Ciasto wałkujemy na grubość 1 cm, wykrawamy kubkiem kółka i wkładamy na foremki muffinkowe. Na środek ciasta wykładamy po 1-2 łyżki mięsa. Pieczemy ok 30 minut w rozgrzanym piekarniku (200 stopni). Po tym czasie posypujemy serem i pieczemy jeszcze 5 minut aż ser się rozpuści.
Podajemy z dowolnymi sosami bądź sałatkami. Smacznego ;)
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z pokrojoną w kostkę cebulą i marchewką startą na tarce o dużych oczkach. Podlewamy wodą i dusimy do wyparowania wody. Przyprawiamy.
Ciasto:
Do letniej wody dodajemy drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na chwilkę i wlewamy olej. Ciasto wałkujemy na grubość 1 cm, wykrawamy kubkiem kółka i wkładamy na foremki muffinkowe. Na środek ciasta wykładamy po 1-2 łyżki mięsa. Pieczemy ok 30 minut w rozgrzanym piekarniku (200 stopni). Po tym czasie posypujemy serem i pieczemy jeszcze 5 minut aż ser się rozpuści.
Podajemy z dowolnymi sosami bądź sałatkami. Smacznego ;)
SylaUla