Sposób przygotowania:
Wytrawne babeczki z łososiem i cukinią
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę i posiekać z niecałą kostką tłuszczu długim i ostrym nożem. Zsunąć na stosik, zrobić dołek, wbić żółtka oddzielone od bi- -ałek, dodać śmietanę z pudełka, sproszkowaną gałkę muszkatołową, sól. Wyrabiać i zagnieść składniki w kulę. Zapakować i schłodzić w lodówce z 30 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 st. C, a foremki natłuścić lekko resztką margaryny. Ciasto wyjąć, rozwałkować i rwać na średnie kawałki, wylepiając nimi foremki, szczególnie na brzegach. Ustawić na blasze foremki i wstawić do piekarnika na 15 min. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić. Łososia kanapkowego wypakować i podzielić na paseczki zarówno jak i opłukaną cukinię. Paski z cukinii ciąć na wzdłuż obieraczką do jarzyn. Układać dwa zwinięte razem paski łososia i cukini na babeczce i pozostałych. Jeśli mamy tatar z łososia, to należy go obsmażyć na patelence z rozgrzanym olejem i odsączyć po wyjęciu, by ciastka nie przesiąkły olejem. Posypać każdą babeczkę z nadzieniem kulkami świeżego zielonego pieprzu. Podawać.