Sposób przygotowania:
Babeczki z morelą i kiwi na śmietanowym kremie
Przygotować robot. Najpierw umieścić w jego misce noże do siekania. Wrzucić wszystkie składniki na ciasto i najlepiej za pomocą funkcji PULS połączyć składniki w bryłę. Potem wyjąć ciasto na blat, podsypać odrobiną mąki i zagnieść szybko ciasto. Foremki do babeczek ( u mnie 20 sztuk ) rozłożyć na blacie. Ciasto podzielić na porcje, uformować kulki i włożyć do każdej foremki. Ciastem wylepić foremki i wstawić foremki na kratce do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 - 35 minut. Po upieczeniu spody babeczek wyjąć z foremek i wystudzić na kratce. MASA ŚMIETANOWA : Tym razem do umytej i wytartej do sucha miski robota włożyć końcówkę do ubijania białek. Wlać śmietankę i ubić, potem lekko dosłodzić i jeszcze chwilę miksować. Potem wyłożyć śmietankę do miski, dodać serek i wymieszać ( można użyć ręczny mikser ). Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić nią spody babeczek. Na koniec udekorować babeczki pokrojonymi kiwi i morelami. ( Z tej porcji ciasta można zrobić więcej spodów wylepiając foremki cieńszą warstwą ciasta ).
marietta
zewa
Oj pyszne :)
monikaT83
zewa
Hi, hi ja właśnie robiąc porządek w szufladzie natknęłam się na nie bo też o nich zapomniałam. A pyszne były, pyszne :)
Dziękuję :)