Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Babeczki z budyniem i owocami Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

lekkie i smaczne babeczki z owocami

Babeczki z budyniem i owocami Mysiuni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z budyniem i owocami Mysiuni

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z budyniem i owocami Mysiuni
Do mąki dodajemy cukier puder oraz masło (nie powinno być miękkie), a następnie siekamy wszystko nożem. Następnie dodajemy całe jajko i dokładnie zagniatamy gładkie ciasto, które kolejno dość cienko wałkujemy. Foremki do babeczek delikatnie można posmarować margaryną, a następnie wykładamy je ciastem (30-40 sztuk – w zależności od wielkości foremek). Do każdej foremki z ciastem wkładamy kilka fasolek by nie wyrosło zbyt wysokie. Pieczemy babeczki przez ok 10 minut w temp 180*. Budyń mieszamy w 0,5 szklance zimnego mleka, a pozostałe nastawiamy na gaz i gotujemy na nim dość gęsty budyń. Ciepły, ale nie gorący budyń nakładamy do babeczek, a następnie dekorujemy je plastrami brzoskwiń i kiwi.
Babeczki z budyniem i owocami Mysiuni
dzięki fasolce będzie dużo miejsca na krem, gdyż ciasto nie wyrośnie
Babeczki z budyniem i owocami Mysiuni
nakładamy ciepły budyń aby sam ładnie się ułożył .

Tagi:

jajko jajka