alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Babeczki z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babeczki smaczne i kruche.

Babeczki z orzechami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z orzechami

 

  • 15 dkg margaryna,
  • 20 dkg mąka,
  • 10 dkg cukier puder,
  • 1 szt jajko,
  • 2 łyżki zimna woda,
  • 20 dkg kokos,
  • 4 szt białka,
  • 20 dkg cukier,
  • 1 szt dżem śliwkowy,
  • do nadzienia rodzynki,
  • do nadzienia orzechy włoskie krojone

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z orzechami
Z mąki, margaryny, jajka, wody i cukru zagnieść ciasto. Ciasto włożyć na 2 h do lodówki. Wylepić ciastem metalowe foremki . Na surowe ciasto nałożyć łyżeczkędżemu, orzechy i kilka rodzynek. Białka ubić z cukrem na sztywno. Następnie dodać kokos i wymieszać. Nałożyć pianę kokosową na babeczki . Piec około 25 min w temp. 160 st.
Babeczki z orzechami
Ciasto robi się bardzo szybko i łatwo się wylepia foremki.
Babeczki z orzechami
Dżem śliwkowy możemy zastąpić domowymi powidłami,są jeszcze lepsze.

Tagi:

jajko jajka