Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Babeczki z owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne babeczki z owocami - truskawkami lub jagodami

Babeczki z owocami

Składniki:

Babeczki z owocami

 

  • 30 dag mąki,
  • 15 dag margaryny,
  • 1-2 łyżki gęstej śmietany,
  • 3 żółtka, pół
  • łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • torebka cukru waniliowego,
  • bita śmietana lub homogenizowany serek waniliowy,
  • truskawki lub jagody

Sposób przygotowania:

Babeczki z owocami
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć na 2 godziny do lodówki. Małe foremki posmarować tłuszczem, wylepić ciastem i wstawić do gorącego piekarnika. Gdy babeczki się zrumienią, wystawić je z piekarnika, po chwili wyjąć z foremek i ostudzić. Przewozić starannie ułożone w sztywnym, np. kartonowym, pojemniku. Na miejscu napełnić babeczki bitą śmietaną lub waniliowym serkiem homogenizowanym i udekorować owocami. Bitą śmietanę, dobrze schłodzoną w lodówce, należy przewozić w termosie. W niektórych sklepach spożywczych i cukierniczych można kupić gotowe kruche babeczki.