LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Babeczki z owocami półfrancuskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne babeczki na poczęstunek dla gości i sąsiadów

Babeczki z owocami półfrancuskie

Składniki:

Babeczki z owocami półfrancuskie

 

 

  • a do kremu potrzebujemy :
  • 1 jajko
  • 5 łyżek śmietany
  • 8 łyżek cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 3 szklanki pokrojonych owoców

Sposób przygotowania:

Babeczki z owocami półfrancuskie
Margarynę siekamy razem z mąką i dodajemy wodę i szybko robimy ciasto i wkładamy je do lodówki by się ochłodziło następnie rozwałkować na grubszy placek ,Przykrywamy nim foremki na całym cieście i dociskamy je , a potem możemy dokładniej oblepić je palcami .Wkładamy do blaszek oczyszczone owoce i na drobno pokrojone .i pozostawiamy i robimy szybciutko krem ubijamy z białek sztywną pianę i dokładnie mieszamy ją z żółtkami i śmietanką i polewamy babeczki które są w blaszkach i wkładamy do gorącego piekarnika na około 20 - 25 minut

Tagi:

jajko jajka