paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pikantne babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pikantne babeczki na kruchym cieście z nadzieniem z cebuli, szynki , czerwonej papryki z oregano i jajkiem.

Pikantne babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne babeczki

 

Sposób przygotowania:

Pikantne babeczki
Przygotować ciasto: Mąkę przesiać przez sito dodać sól, wodę i margarynę szybko zagnieć ciasto. Ciasto zostawić w lodówce na pół godziny. Następnie dzielimy je na osiem równych kawałków. Każdy kawałek ciasta rozwałkować na grubość około 4 mm. Ciasto włożyć do foremek, z góry odciąć jego nadmiar. Wstawić i piec 8 minut w temp. 190 stopni. Później wyciągnąć. Przygotować farsz: Cebule obrać i drobno pokroić w kostkę, podsmażyć ja na maśle wraz z oregano. Do cebuli dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę i smażyć aż wędlina się zrumieni. Jajka wbić do miski i roztrzepać je ze śmietaną , sosem sojowym, gałką solą i pieprzem. Wlać do wędliny i cebulki , dodać również pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać. Masę przełożyć do ciasta, posypać startym żółtym serkiem i piec w temp. 190 stopni przez około 25 minut.
Pikantne babeczki
Każdy kawałek ciasta rozwałkować na grubość około 4 mm. Ciasto włożyć do foremek, z góry odciąć jego nadmiar.
Pikantne babeczki
Do cebuli dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę i smażyć aż wędlina się zrumieni.
Pikantne babeczki
Jajka wbić do miski i roztrzepać je ze śmietaną , sosem sojowym, gałką solą i pieprzem. Wlać do wędliny i cebulki , dodać również pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać
Pikantne babeczki
Masę przełożyć do ciasta, posypać startym żółtym serkiem i piec w temp. 190 stopni przez około 25 minut.