Sposób przygotowania:
Pikantne babeczki
Przygotować ciasto: Mąkę przesiać przez sito dodać sól, wodę i margarynę szybko zagnieć ciasto. Ciasto zostawić w lodówce na pół godziny. Następnie dzielimy je na osiem równych kawałków. Każdy kawałek ciasta rozwałkować na grubość około 4 mm. Ciasto włożyć do foremek, z góry odciąć jego nadmiar. Wstawić i piec 8 minut w temp. 190 stopni. Później wyciągnąć. Przygotować farsz: Cebule obrać i drobno pokroić w kostkę, podsmażyć ja na maśle wraz z oregano. Do cebuli dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę i smażyć aż wędlina się zrumieni. Jajka wbić do miski i roztrzepać je ze śmietaną , sosem sojowym, gałką solą i pieprzem. Wlać do wędliny i cebulki , dodać również pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać. Masę przełożyć do ciasta, posypać startym żółtym serkiem i piec w temp. 190 stopni przez około 25 minut.