Sposób przygotowania:
Babeczki z suszoną śliwkąbabeczki
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier i na najwyższych obrotach miksera zmiksować na pulchną masę. Gdy masa jajeczna jest już dokładnie zmiksowana dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, aromat dowolny ( ja dałam pomarańczowy i bardzo ładnie pachniały podczas pieczenia się babeczek ), wlać mleko oraz olej i całość zmiksować do połączenia się masy jajecznej z dodanymi składnikami. Można dodać suszone śliwki lub kto na co ma ochotę.
babeczki
Jak już mamy przygotowane ciasto na babeczki, wtedy przygotować papierowe foremki na babeczki, ułożyć je w formie do babeczek następnie nalewać po półtorej do dwóch łyżek ciasta tak aby było około centymetra odstępu między ciastem a foremką papierową. Przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 15 - 17 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka i ładnego zarumienienia.
babeczki
Upieczone babeczki pozostawić do ostudzenia i wyciągnięcia z papierowych foremek. Babeczki podczas gdy stygną opadają lekko ale proszę się tym nie zrażać ponieważ to dlatego że są dodane śliwki a one niestety są ciężkie ale nie ma zakalca i nie są surowe. Ostudzone babeczki można posypać cukrem pudrem, polukrować lub zrobić na nie dowolny krem.
babeczki
Babeczki choć opadnięte smakują bardzo dobrze, można nie dodawać śliwek wtedy nie opadną. Po za tym smakują wyśmienicie są wilgotne a za sprawą dodanego aromatu pomarańczowego zapach w całym domu. Babeczki nadają się na dowolne przyjęcia dla dzieci.