przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

SUPERPRZEPIS

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na muffinki

Babeczki z syropem z dzikiej róży

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i nieskomplikowane muffinki

Babeczki z syropem z dzikiej róży Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z syropem z dzikiej róży

 

  • 25 dag mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka startej cytrynowej skórki
  • 8 dag margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szklanka rozrobionego syropu z dzikiej róży Polska Róża ( 2 -3 łyżki na szklankę wody)
  • 10 dag rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z syropem z dzikiej róży
Rodzynki gotujemy około 5 minut w syropie z wodą. Po upływie tego czasu rodzynki odcedzamy , zaś herbatkę studzimy. Ucieramy margarynę z cukrem, następnie do masy dodajemy po jednym żółtku.Ucieramy. Następnie dodajemy mąkę wymieszną z proszkiem i sodą. Na koniec dodajemy skórkę cytrynową i ostudzoną wodę z syropem ( około 3/4 szklanki). Masę wlewamy do papilotek do wysokości około 3/4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut.
Babeczki z syropem z dzikiej róży
Nieskomplikowane i smaczne muffinki - każdy sobie z nimi poradzi.
Babeczki z syropem z dzikiej róży
Muffinki ładnie wyrastają. I są pyszne po prostu :D