Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z truskawkami i galaretką
1. Z podanych ugnieść ciasto, następnie włożyć je na pół godziny do lodówki. Foremki na babeczki bardzo dokładnie natrzeć margaryną, aby ciasto do nich nie przywarło. Następnie wyjąć ciasto z lodówki i urywać małe kawałki, wylepiając nim foremki. Piec w temperaturze 180 stopni 20-30 minut.
2. Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki lub połówki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy babeczki będą już zimne, kłaść kawałki truskawek i nałożyć tężejącą galaretkę. Babeczki schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.
Po stężeniu galaretki babeczki można posypać kokosem.
2. Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki lub połówki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy babeczki będą już zimne, kłaść kawałki truskawek i nałożyć tężejącą galaretkę. Babeczki schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.
Po stężeniu galaretki babeczki można posypać kokosem.