Sposób przygotowania:
Babeczki ze śliwką i galaretką agrestową
Piekarnik nagrzałam do temperatury 200 stopni. Odmierzyłam odpowiednią ilość składników i przystąpiłam do wykonania kruchego ciasta. Mąkę przesiałam na stolnicę i dodałam szczyptę soli. Schłodzone masło pokroiłam na kawałki i kładłam na przesianą mąkę. Masło posiekałam nożem tak, dodałam cukier i żółtka zagniotłam ciasto i wstawiłam do lodówki po półgodzinie wyjęłam rozwałkowałam pocięłam na kwadraciki i oblepiałam foremki bez żadnego masła piekłam z 15 minut w 180 stopniach po upieczeniu poczekałam aż ostygły wsadziłam do każdej śliwkę suszona i zalałam tężejąca galaretkąZ podanej proporcji uzyskujemy około 20 babeczek upieczonych w foremkach o średnicy dna 3,5 cm oraz średnicy góry 7 cm. Galaretki rozpuścić w pół litra wody jak ostygnie wtedy włożyć w każdą babeczkę śliwkę i zalać galaretka agrestową