babeczki żurawinowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

babeczki żurawinowe

Składniki:

babeczki żurawinowe

 

  • 2 szt jajka,
  • 2 łyżki zmielone otręby owsiane,
  • 1 łyżka skrobia kukurydziana,
  • 5 łyżek jogurt naturalny odtłuszczony,
  • 1 łyżka serek homogenizowany light,
  • 10 kropli aromat waniliowy,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 2 łyżki suszona żurawina,
  • 1 łyżka słodzik w proszku

Sposób przygotowania:

babeczki żurawinowe
Najpierw jajka ubić ze słodzikiem na puch. Cały czas miksując dodawać kolejno pozostałe składniki (wg kolejności z listy). Na końcu dodać drobno posiekaną żurawinę i słodzik, wymieszać masę łyżką. Nakładać do silikonowych foremek, wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 25-30 minut.

Tagi:

jajko jajka