Sposób przygotowania:
Babka bakaliowa2
Margarynę zmiksować z cukrem, dodając po kolei jajka, cukier waniliowy lub aromat, sok wyciśnięty z cytryny bez pestek oraz bakalie wyżej wymienione. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia przez sitko do reszty składników. Zmiksować ponownie. Piekarniki rozgrzać do temp.180 st.C, a blachę natrzeć resztką margaryny w papierku oraz wysypać bułką tartą. Wlać do niej półpłynną masę i wstawić blachę na 45-50 min. do piekarnika. Nastawić minutnik, a pod koniec pieczenia wsadzić długi patyczek w ciasto, jeśli nie będzie oblepiony ciastem to znaczy, że babka jest gotowa. Wtedy to wyłączyć piekarnik i wystudzić ciasto przed wyjęciem z piekarnika. Wyjąć blachę i obrócić do góry dnem na płaski talerz, aby babka wypadła z formy. Kroić i jeść.