Sposób przygotowania:
Babka bananowa z orzechami
Banany obieramy ze skórki i kroimy na plasterki, przekładamy do miski. Dodajemy cukier trzcinowy i waniliowy, wybite jajko i blendujemy na gładką masę. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlewamy rozpuszczone letnie masło. Miksujemy do połączenia się składników.
Orzechy kroimy na drobno i dodajemy do ciasta, mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i nacinamy wzdłuż nożem.
Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Ciasto studzimy i polewamy polewą czekoladową.
Orzechy kroimy na drobno i dodajemy do ciasta, mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i nacinamy wzdłuż nożem.
Blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Ciasto studzimy i polewamy polewą czekoladową.