czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Babka bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bananowa babka z bogactwem ulubionych bakalii będzie stanowiła smakowitą ozdobę wielkanocnego stołu.

Babka bananowa

Składniki:

Babka bananowa

 

Sposób przygotowania:

Babka bananowa
Banany obrać ze skórek, pokroić w plasterki i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy bananowej dodać pozostałe składniki i wlać 6 łyżek wody.

Całość zmiksować na jednolitą masę, na końcu wrzucić posiekane bakalie. Ciasto przelać do farmy na babkę lub keks.

Piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.