Sposób przygotowania:
Babka bananowo-cytrynowa
Banany łamiemy na kawałki i rozdrabniamy w rozdrabniaczu razem z cukrem. Cytryny dokładnie szorujemy, ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy do bananów.
Dodajemy również olej oraz jajka i miksujemy, stopniowo wsypując mąkę i proszek do pieczenia.
Wlewamy ciasto do formy posmarowanej olejem.
Pieczemy przez około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Gotową babkę oprószamy cukrem pudrem.
Dodajemy również olej oraz jajka i miksujemy, stopniowo wsypując mąkę i proszek do pieczenia.
Wlewamy ciasto do formy posmarowanej olejem.
Pieczemy przez około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Gotową babkę oprószamy cukrem pudrem.
lukrowanepierniczki