Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 895]

Babka bananowo-cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta w przygotowaniu, pyszna i wilgotna w środku babka z bananów i cytryn, oprószona cukrem pudrem.

Babka bananowo-cytrynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka bananowo-cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Babka bananowo-cytrynowa
Banany łamiemy na kawałki i rozdrabniamy w rozdrabniaczu razem z cukrem. Cytryny dokładnie szorujemy, ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy do bananów.

Dodajemy również olej oraz jajka i miksujemy, stopniowo wsypując mąkę i proszek do pieczenia.

Wlewamy ciasto do formy posmarowanej olejem.

Pieczemy przez około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Gotową babkę oprószamy cukrem pudrem.
Babka bananowo-cytrynowa
Banany łamiemy na kawałki i rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Babka bananowo-cytrynowa
Cytryny dokładnie szorujemy, ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy do bananów.
Babka bananowo-cytrynowa
Dodajemy również olej oraz jajka i miksujemy, stopniowo wsypując mąkę i proszek do pieczenia.
Babka bananowo-cytrynowa
Wlewamy ciasto do formy posmarowanej olejem.