LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Babka bananowo-orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Znakomite ciasto dla tych co dopiero zaczynają przygodę w kuchni

Babka bananowo-orzechowa

Składniki:

Babka bananowo-orzechowa

 

  • 4 ładne duże banan12 łyżek mąki
  • 10 łyżek cukru
  • 10 dag mielonych orzech.ów
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pół łyżki soli

Sposób przygotowania:

Babka bananowo-orzechowa
Obieramy banany (1 zostawić) i ucieramy je , w trakcie ucierania dodawać stopniowo mąkę mleko i jajka,do masy dodajemy cukier waniliowy sól proszek do pieczenia oraz mielone orzechy i dokładnie mieszając wszystko razem 1 banana pokroić w plasterki i skropić go z sokiem z cytryny i starannie wymieszać go z ciastem.
będzie potrzebna prostokątna forma wlewamy do niej ciasto (oczywiście blacha musi być nasmarowana tłuszczem)i wstawiamy do piekarnika na 180 c i pieczemy do 2 godzin (będzie wiadomo kiedy jest gotowa )

Tagi:

jajko jajka