Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Babka biszkoptowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna i lekka babka biszkoptowa która jest prostym ciastem i szybko się ją przygotowuje. Idealna do kawki

Babka biszkoptowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka biszkoptowa

 

  • jajka - 4 szt
  • mąka - 4 łyżki
  • cukier - 4 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

Babka biszkoptowa
BISZKOPT Odzielić żółtka jaj od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką. Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy, włożyć do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop. Wyjąć babkę z formy i pokroić.
Babka biszkoptowa
Białka jaj ubite z cukrem i żółtkami na sztywno
Babka biszkoptowa
Do ubitej piany została wsypana mąka z proszkiem do pieczenia
Babka biszkoptowa
Gotowe ciasto biszkoptowe przelane do formy
Babka biszkoptowa
Babka biszkoptowa upieczona i ostudzona zostanie wyjęta z formy