Sposób przygotowania:
Babka biszkoptowa z mieszanką keksową
Masło rozpuścić, ostudzić. Całe jaja wlać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy i ubić do białości. Do ubitych jajek wlać przestudzone masło ( odłożyć 1 łyżkę do smarowania formy), wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem, przemieszać. Wsypać bakalie, zamieszać i wylać ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy o średnicy 21 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Czekoladę połamać, dodać śmietanę i rozpuścić w kąpieli wodnej. Lukier: Sok z cytryny z cukrem pudrem utrzeć do białości. Ostudzoną babkę polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i polukrować.