kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

BABKA Błyskawiczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka babka dla zapracowanych. Smacznego

BABKA Błyskawiczna

Składniki:

BABKA Błyskawiczna

 

  • 250g margaryny lub masła
  • 6 jajek
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 6 łyżek mąki (1 szklanka)
  • 2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 mały proszek do pieczenia (16g)
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki octu (na końcu)

 

Sposób przygotowania:

BABKA Błyskawiczna
Wszystkie produkty ( mąki i proszek przesiane przez sito) o temperaturze pokojowej wrzucić do miski, zmiksować na jednolitą masę, na końcu dodać ocet. Wlać ciasto do dwóch niedużych wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą korytek. Piec ponad 1 godzinę w temperaturze 150-160 stopni. Jeżeli włączysz termoobieg to około 120-130 stopni. (Oba korytka jednocześnie).

Tagi:

babka jajko jajka