piskotka

piskotka

Kucharz
[Przepisów: 10]

babka budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

super babka polecam wam wszystkim

babka budyniowa

Składniki:

babka budyniowa

 

  • 1 budyń śmietankowy bez cukru,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 5 jajek,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 szklanka mąka,
  • 1 margaryn

Sposób przygotowania:

babka budyniowa
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, dodać cukier i ubijać jeszcze przez chwilę, następnie dodać żółtka. Mąkę przesiać z budyniem i proszkiem do pieczenia, a następnie delikatnie łączyć z masą jajeczną, mieszając łyżką. Na koniec dodać zimną KASIĘ. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC. Piec 45-50 minut.