jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

babka budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

babka lubiana przez dzieci i nie tylko

babka budyniowa

Składniki:

babka budyniowa

 

  • mąki, 1,5 szklanki cukru, 6 jajek, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, cukier puder

Sposób przygotowania:

babka budyniowa
Żółtka utrzeć z cukrem. Wsypywać budyń w proszku, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dolewać śmietanę. Masę delikatnie wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stop. C. przez 45 minut. Po wyjęciu ciasto posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka