ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Babka budyniowa 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka,łatwa i smaczna.Uwielbia ją cała moja rodzina.

Babka budyniowa 2

Składniki:

Babka budyniowa 2

 

  • szkl. mąki
  • 2 budynie śmietankowe
  • kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • szkl. cukru
  • 3 jajka
  • kostka masła lub margaryny
  • op. cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • odrobina tłuszczu do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Babka budyniowa 2
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia,budyniem,cukrem waniliowym i solą.Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę a następnie dodawać do niej stopiony wystudzony tłuszcz i małymi porcjami mąkę,wymieszaną z sypkimi składnikami. Ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji.Formę babkową wysmarować cienko tłuszczem i przelać do niej ciasto do 3/4 jej wysokości.Piec w średnio nagrzanym piekarniku przez ok. 50 min.

Tagi:

jajko jajka