Sposób przygotowania:
Babka budyniowo-marchwiowa
Marchewki oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Margarynę utrzeć z żółtkami oddzielonymi od białek, jeśli się ma zamiar ubić i dodać pianę. Następnie dodać cukier, startą marchewkę, budyń i dalej ucierać mikserem ręcznym lub z komorą. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do reszty składników wraz z ziemniaczaną oraz aromat do ciasta. Pianę ubić i dodać na koniec. Wymieszać delikatnie gumową łopatką całość. Blachę falistą lub też cwibakową wysmarować margaryną oraz wysypać bułką tartą. Wylać masę do formy i wstawić formę do nagrzanego wcześniej do 180 st. C piekarnika. Piec z 45 min. Pod koniec pieczenia,zajrzeć do piekarnika i wbić długi patyczek w ciasto. Jeśli nie jest oblepiony ciastem, babka się upiekła. Potem wyjąć ciasto, wyłączyć i odwietrzyć piekarnik. Po ostygnięciu ciasto wybić z formy na płaski talerz lub deskę. Kroić i podawać.