Sposób przygotowania:
Babka czarno-czerwona
Oddzielić białka od żółtek.
Żółtka utrzeć dokładnie z cukrem.
Ubić pianę z białek. Do żółtek dodać mąkę i sodę – wszystko dokładnie wymieszać. Po czym dolać olej, oranżadę, a na sam koniec pianę z białek. Odlać połowę masy do innego naczynia i dodać do niej kakao. Obie masy wlewać do formy na przemian. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Ostygnięte ciasto polać obficie polewą czekoladową i obsypać suszonymi wiśniami.
Żółtka utrzeć dokładnie z cukrem.
Ubić pianę z białek. Do żółtek dodać mąkę i sodę – wszystko dokładnie wymieszać. Po czym dolać olej, oranżadę, a na sam koniec pianę z białek. Odlać połowę masy do innego naczynia i dodać do niej kakao. Obie masy wlewać do formy na przemian. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Ostygnięte ciasto polać obficie polewą czekoladową i obsypać suszonymi wiśniami.