Sposób przygotowania:
Babka śmietankowa
Najpierw najlepiej przygotować foremkę, wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Do jednej miski dajemy białka do drugiej miski dajemy żółtka.
Najpierw ubijamy białka.można ze szczyptą soli.
Następnie ucieramy żółtka wsypując powoli cukier.
Do dobrze utartych żółtek wlewamy śmietanę i chwilę jeszcze miksujemy mikserem.
Do utartych żółtek i wymieszanych ze śmietaną wsypujemy przesianą mąkę ,budynie i proszek do pieczenia mieszamy..
Mieszamy ale mieszam już ręcznie.
Do wymieszanej masy dodajemy ubite białka i wsypujemy posypkę czekoladową mieszamy delikatnie.
Wymieszaną masę przekładamy do wysmarowanej foremki.Górę babki lekko wygładzamy
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 60 minut.
Zimną babkę polewamy rozpuszczoną polewą czekoladową i obsypujemy ozdobami cukierniczymi .
POLECAM.
Do jednej miski dajemy białka do drugiej miski dajemy żółtka.
Najpierw ubijamy białka.można ze szczyptą soli.
Następnie ucieramy żółtka wsypując powoli cukier.
Do dobrze utartych żółtek wlewamy śmietanę i chwilę jeszcze miksujemy mikserem.
Do utartych żółtek i wymieszanych ze śmietaną wsypujemy przesianą mąkę ,budynie i proszek do pieczenia mieszamy..
Mieszamy ale mieszam już ręcznie.
Do wymieszanej masy dodajemy ubite białka i wsypujemy posypkę czekoladową mieszamy delikatnie.
Wymieszaną masę przekładamy do wysmarowanej foremki.Górę babki lekko wygładzamy
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 60 minut.
Zimną babkę polewamy rozpuszczoną polewą czekoladową i obsypujemy ozdobami cukierniczymi .
POLECAM.
Bo
gusia1000