Sposób przygotowania:
Babka czekoladowa z ananasem
Margarynę zmiksować z cukrem, następnie dodawać stopniowo po jednym jaju, dodać kilka kropel aromatu do ciast i pięć pełnych łyżek sproszkowanej lub startej czekolady mlecznej i szczyptę soli. Wyłączyć mikser i zrobić przerwę, międzyczasie odmierzyć szklanką mąkę i dodać proszku do pieczenia, a następnie przesiać do misy z masą. Zmiksować ponownie i wyłączyć urządzenie, a mieszadła odkręcić i dać do mycia. Ananas oczyścić z pióropusza i okroić ze skorupy, po czym opłukać i odkroić połówkę, omijając głąb oraz pokroić miąższ na kostkę. Dodać do misy z ciastem i wymieszać łyżką lub łopatka kuchenną całość. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, formę natłuścić i wysypać manną, wyłożyć masę na dno i wstawić do gorącego piekarnika. Nastawić czas pieczenia na 50 min. Przed końcem pieczenia wsadzić długi patyk w ciasto, sprawdzając, czy jest upieczone. Jeśli tak, wyjąć formę z ciastem i po ostudzeniu wybić babkę na talerz lub deskę. Kroić i jeść.