Sposób przygotowania:
Babka czekoladowo kawowa
Białka ubić z połowa cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z resztą cukru a następnie wlać olej, dodać śmietanę pod koniec wlać wodę i wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczania i sodą i dadawać po łyżce do żółtek ciągle mieszajac. Na końcu żółtka wymieszać z ubitymi białkami. Cappuccino i kawę rozpuścic w małej ilości wody. Ciasto podzielić na 2 równe cześci. Do jednej dodać kakao i drobno pokrojoną czekolade dokładnie wymieszać, do drugiej cześci ciasta dodać rozpuszczoną kawę i 3-4 łyżki mąki dokładnie wymieszać. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wlać ciemne ciasto, a na wierzch jasne ciasto. Wyrównać powiierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok godziny. Do suchego patyczka.