Sposób przygotowania:
Babka dwukolorowa
Wszystkie składniki wyjmujemy wcześniej z lodówki.
Jajka ucieramy z cukrem. W trakcie miksowania powoli wlewamy olej. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i dodajemy stopniowo do masy jajecznej.
1/3 ciasta przekładamy do osobnej miski i mieszamy szpatułką z kakao.
Do przygotowanej wcześniej formy wlewamy jasną część ciasta, zostawiając około połowę. Na to dajemy ciemną część ciasta i pozostałą jasną. Widelcem mieszamy ciasto.
Piekarnik nagrzewamy do 180 i pieczemy około 60 minut.
Po upieczeniu wykładamy do wystudzenia i polewamy czekoladą oraz dekorujemy skórką pomarańczową.
Jajka ucieramy z cukrem. W trakcie miksowania powoli wlewamy olej. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i dodajemy stopniowo do masy jajecznej.
1/3 ciasta przekładamy do osobnej miski i mieszamy szpatułką z kakao.
Do przygotowanej wcześniej formy wlewamy jasną część ciasta, zostawiając około połowę. Na to dajemy ciemną część ciasta i pozostałą jasną. Widelcem mieszamy ciasto.
Piekarnik nagrzewamy do 180 i pieczemy około 60 minut.
Po upieczeniu wykładamy do wystudzenia i polewamy czekoladą oraz dekorujemy skórką pomarańczową.
SylaUla