Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Babka w panierce sezamowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszna babka dwukolorowa z panierką z sezamu polana białą czekolada i posypana płatkami migdałowymi ! Przepyszna :)

Babka w panierce sezamowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka w panierce sezamowej

 

Sposób przygotowania:

Babka w panierce sezamowej
Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem oraz z żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do utartej masy.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Formę na babkę wysmarować margarynę i obsypać sezamem. Do formy wylać ok 3/4 ilości ciasta a do reszty dodać kakao i dokładnie zmiksować. Ciemne ciasto wylać na białe i można zrobić zygzaki patyczkiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec około godziny. Gdy babka ostygnie roztopić w kąpieli wodnej białą czekoladę polać babkę i posypać migdałami.
Babka w panierce sezamowej
Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem oraz z żółtkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do utartej masy.
Babka w panierce sezamowej
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wymieszać z ciastem
Babka w panierce sezamowej
Formę na babkę wysmarować margarynę i obsypać sezamem. Do formy wylać ok 3/4 ilości ciasta
Babka w panierce sezamowej
Ciemne ciasto wylać na białe i można zrobić zygzaki patyczkiem. Upiec