Sposób przygotowania:
Babka dyniowa
Do kielicha blendera wkładamy puree z dyni, wlewamy olej oraz wbijamy jajka. Blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji i przelewamy do miski.
Następnie wsypujemy cukier puder, mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, mieszamy dokładnie aby nie było grudek. Formę na babkę smarujemy masłem oraz wysypujemy bułką tartą.
Do foremki wlewamy ciasto. Wstawiamy formę z ciastem do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę w 180 stopniach ( do tzw. suchego patyczka).
Wystudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.
Następnie wsypujemy cukier puder, mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, mieszamy dokładnie aby nie było grudek. Formę na babkę smarujemy masłem oraz wysypujemy bułką tartą.
Do foremki wlewamy ciasto. Wstawiamy formę z ciastem do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę w 180 stopniach ( do tzw. suchego patyczka).
Wystudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.