Sposób przygotowania:
Orzechowy murzynek z polewą czekoladowąETAP 1:
Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło, wsypujemy cukier, oraz cukier waniliowy i ciemne kakao, doprowadzamy do wrzenia, całość gotujemy na małym ogniu dwie minuty.
Zestawiamy z ognia, studzimy, do zimnej mieszanki dodajemy żółtka i miksujemy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z mielonymi orzechami włoskimi i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy tylko do połączenia.
Białka ubijamy osobno na gęstą pianę. Dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki o podanych wymiarach. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180*c na grzaniu góra –dół.
Zimne polewamy polewą i dekorujemy połówkami orzechów.
Smacznego!
redakcja
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki