Sposób przygotowania:
Babka galaretkowa
Galaretki zrobilam wedlug instrukcji na opakowaniu ale zmniejszajac ilosc wod. Nalży dać połowe. Wałam do pojemniczków kwadratowych i dalam na 20 minut do zmarazalnika zeby sie szybko scieły (mozna do lodowki). Gotowe wyjełam i pokroilam w kostke mniejsza, większa jak leciało. Jogurt naturalny wlozylam do miski, wymieszałam ze śmietana i cukrem. Zelatyne rozpuscilam we wrzatku (szklanka) i odstawilam do wystygniecia. Zimną, wlalam do naczynia z jogurtem i wymieszalam dokladnie lyzka. Kostki galaretki wrzucilam do masy jogurtowej, wymieszalam i wlalam do wazy dwoch naczyń, keksowki i małęj formy na babke. Nastepnie schlodzilam deser w lodowce przez noc do calkowitego stezenia. Rano nalałam goracej wody do duzej miski, wsadziłam na kilka sekund formy z galaretkami i przełozyłam zawartosć na talerze. Podałam koleżankom corki pokrojony w plastry.
Babciagramolka
msewka
iwona3004
A ja mam sposób na galaretki już w kawałkach bez krojenia...rozpuszczone i chłodne galaretki wlewam do woreczków lub foremek do lodu, mam takie gumowe foremki o różnych kształtach tj.serduszka,gwiazdki i wykorzystam Twój przepis do zrobienia niespodzianki urodzinowej dla chrześnicy.
iwi69
montajka
Sarenka
luna
bernika
justynka_10_1u
blackbetty